2016. március 28., hétfő

Rákleves


Nagyon szeretem a rákot minden formájában, most egy nagyon különleges leves készítettem és mondhatom, hogy sikerült elkápráztatnom vele a családot és a vendégeket is. Azt hiszem ez is felkerül a kedvencek listájára....

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 8 db előfőzött rák megtisztítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék tenger gyümölcsei
  • 2 db szárzeller
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor koriander
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1kis db  csili
  • 2 szál újhagyma 
  • fél cukkini felcsíkozva
  • egy kis ujjnyi gyömbér
  • 1 db lime leve
  • 1 doboz kókusztej
  • olívaolaj
  • szójaszósz, halszósz
  • só, bors
  • 4 karika rusztikus bagett karika
  • 1 tk curry pasta
  • 1 ek koriander paszta
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek fehér rizsecet
Elkészítés:
Egy fazékban olajat hevítek és rádobom a felszeletelt csilit és a curry pasztát és a koriander pasztát1-2 percig pirítom, majd a felkarikázott újhagymát dobom rá. Közben felaprítom a szárzellert és ezt is hozzáadom. Felöntöm 2 l vízzel és beleteszem az összevágott petrezselymet és koriander, a halszószt és a szójaszószt és a felszeletelt gyömbért. Végül a tenger gyümölcseit és a csíkokra vágott cukkinit adom hozzá. Forralom 5-6 percig, aztán belecsavarom a lime levét, a fehérbort és a rizsecetet is hozzáöntöm majd újabb 4-5 percig főzöm.Végül hozzáadom a kókusztejet és utóízesítem sóval, borssal. 
Tálalás előtt a fokhagymás petrezselymes olívában bepácolt rákokat hirtelen megsütöm és megpirítom a bagetteket. A bagetteket megforgatom a sütésből visszamaradt fokhagymás olajban és ráhelyezek 2 db rákot és egy kis vágott koriandert. A tál aljára helyezem a pirítóst majd rámerem a forró leves.......
                                                                                                                        .Ez maga a mámor........

Nincsenek megjegyzések: