2016. március 26., szombat

Fürjhúsleves

A fürjek nagyon pici, de annál ízletesebb madarak. Hamar elkészül bármit készítünk belőle. Most egy húslevest főztem, ami nagyjából 1,5 óra alatt gyöngyözve főtt kis lángon. Sok-sok zöldséggel és néhány domináns fűszerrel készült, én cérnametélttel kínáltam, de természetesen bármilyen levestésztával tálalható.

               Hozzávaló:
  • 4 db konyhakész fürj
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes fehérrépa
  • 1 nagy karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zeller zöld
  • friss gyömbér
  • paprika, paradicsom
  • hideg víz
  • szemes bors, maldonsó
  • borókabogyó




    Elkészítés:
    A megmosott fürjeket a megtisztított zöldségekkel, fűszernövényekkel feltesszük főni, annyi hideg vízben, ami ellepi a fazék tartalmát. Forrás után lehabozzuk, sóval borssal és borókabogyóval ízesítve, lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhulnak az alkotó elemek. Tálaláskor leszűrjük a leves és főtt tésztát kínálunk hozzá.
    Jó étvágyat ....

Nincsenek megjegyzések: