2011. március 14., hétfő

Banános csokoládé szuflé, málnás tejszínhabbal


Egy könnyű és gyorsan elkészíthető desszertet csináltam ma. Mivel volt itthon néhány érett banán, úgy gondoltam csakis egy csokis szuflé jöhet szóba, némi banánnal kombinálva. A végén a pontot az í-re a málnalekváros tejszínhab tette fel, mert az édes ízt rendkívül jól ellensúlyozta a málna fanyarsága.


Hozzávalók:
  • 2 érett babán, villával pépesítve
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • habtejszín, habfixáló,málnalekvár


Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, cukrot és vaníliás cukrot egy keverő tálba teszem, majd hozzáadom a pépesített banánt. A tojásokat kettéválasztom, és a sárgájával továbbkeverem a tésztát. A végén felverem a fehérjét és óvatos mozdulatokkal a többi anyaghoz keverem. Kivajazott és cukrozott szuflés pohárba töltöm úgy, hogy a szuflé a pohár háromnegyedét lepje csak el. Vízzel töltött tepsibe teszem és előmelegített sütőben 200°C –on, 20 percig sütöm. Forrón tálalom málnalekváros tejszínhabbal. Akkor az igazi, ha kívül kérges, de belül bársonyosan lágy.



Egy probléma van csak az egésszel, hogy pillanatok alatt elfogyott….
                                                           mert isteni fincsi, és mert enni jó!

Nincsenek megjegyzések: