Töltött avokádó
Egy fárasztó nap után semmi sem esik jobban, mint egy kád illatos fürdő és egy kényeztető vacsora. Előbb összedobok valami finomat, aztán jöhet a fürdő….
Töltött avokádót készítek pirított bagettal.
Hozzávalók:
- 1 db avokádó
- alaszkai lazacfilé
- mozzarella golyó
- szárzeller
- petrezselyem
- ruccola
- újhagymaszár
- paradicsom
- pirított magvak
- olívaolaj
- citromlé
- só,őrölt bors
Az avokádót megmosom és félbe vágom. Egy kiskanállal kivájok a belsejéből. A szárzellert, a paradicsomot, a petrezselymet, az újhagymát, a mozzarella golyót és a lazacot az avokádó kivájt belsejével felaprítom, majd összekeverem egy tálkában. 1ek olívaolajat citromlével, sóval és borssal fényesre keverek és a felaprított zöldségekhez keverem. Megszórom a megpirított magokkal (len,napraforgó,tökmag). Néhány szál ruccolát teszek az avokádók belsejébe és ráhalmozom a tölteléket.
Nagyjából 10 perc alatt elkészültem, így nem maradt más hátra, mint díszíteni a tálat, megpirítani a bagettet és elmerülni előbb az ízekben, majd egy nagy kád illatos vízben…
Elhelyezkedem, és átadom magamat az élvezeteknek….
mert enni jó!
1 megjegyzés:
Gyönyörűek a képek, ínycsiklandozóan szépek!!!
Ezt az avokádósat holnap kipróbálom (meg a kényeztető fürdőt is...:-)
Feltöltöm újra a facebook-ra is, élvezkedjenek a barátaim is!!
Várom a folytatást...:-)
Kata
Megjegyzés küldése