2011. február 17., csütörtök

Egy kényeztető vacsora…

Töltött avokádó

Egy fárasztó nap után semmi sem esik jobban, mint egy kád illatos fürdő és egy kényeztető vacsora. Előbb összedobok valami finomat, aztán jöhet a fürdő….
Töltött avokádót készítek pirított bagettal.

Hozzávalók:
  • 1 db avokádó
  • alaszkai lazacfilé
  • mozzarella golyó
  • szárzeller
  • petrezselyem
  • ruccola
  • újhagymaszár
  • paradicsom
  • pirított magvak
  • olívaolaj
  • citromlé
  • só,őrölt bors
Az avokádót megmosom és félbe vágom. Egy kiskanállal kivájok a belsejéből. A szárzellert, a paradicsomot, a petrezselymet, az újhagymát, a mozzarella golyót és a lazacot az avokádó kivájt belsejével felaprítom, majd összekeverem egy tálkában. 1ek olívaolajat citromlével, sóval és borssal fényesre keverek és a felaprított zöldségekhez keverem. Megszórom a megpirított magokkal (len,napraforgó,tökmag). Néhány szál ruccolát teszek az avokádók belsejébe és ráhalmozom a tölteléket.
Nagyjából 10 perc alatt elkészültem, így nem maradt más hátra, mint díszíteni a tálat, megpirítani a bagettet és elmerülni előbb az ízekben, majd egy nagy kád illatos vízben…
Elhelyezkedem, és átadom magamat az élvezeteknek….
                                                                                           mert enni jó!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörűek a képek, ínycsiklandozóan szépek!!!
Ezt az avokádósat holnap kipróbálom (meg a kényeztető fürdőt is...:-)
Feltöltöm újra a facebook-ra is, élvezkedjenek a barátaim is!!
Várom a folytatást...:-)
Kata